• Lorem ipsum

Ontdek een unieke koffiecreatie met Caffe Corsini. Koop je Corsini koffie nu bij Koffiezone

Dankzij voortdurend onderzoek en zorgvuldige processen garandeert Caffè Corsini de beste kwaliteit koffiebonenmelanges, voor elk wat wils.

Corsini Caffè Corsini Espresso 1kg
Corsini
Caffè Corsini Espresso 1kg
Met deze koffiemelange krijg je een echte espresso - sterk en romig tegelijk, net als in een originele Italiaanse koffiebar.
€13,99
Corsini Caffè Corsini Gourmet 1kg
Corsini
Caffè Corsini Gourmet 1kg
De espressobranding van Caffè Corsini Gourmet haalt het volledige potentieel van de bonen naar boven en voegt subtiele tonen van zoete cacao en delicate chocolade toe aan het milde smaakprofiel.
€19,99
Ontdek een unieke koffiecreatie met Caffe Corsini. Koop je Corsini koffie nu bij Koffiezone

ONZE GESCHIEDENIS, TOSCAANSE WAARDEN

Sinds 1950 produceren we in het hart van Toscane, waar we met zorg en passie de kwaliteiten van onze koffiebonen verfijnen. We zijn de trotse erfgenamen van een ambachtelijke traditie die zowel waarde als echte schoonheid herkent — zelfs in een kopje koffie.

Het verhaal van Caffè Corsini begint met oprichter Corsino Corsini, die een unieke "verticale" winkel vestigde in het centrum van Arezzo. Met het magazijn voor groene koffie boven, de branderij ertussen, en de verkoop van gebrande, losse en ter plekke gemalen koffie op de begane grond. Dankzij zijn innovatieve visie en sterke relaties, waaronder die met de Venezolaanse consul, verwierf de blend snel bekendheid in de regio onder de naam Caffè Caracas.

Gedurende deze periode beschikte het bedrijf over een ultramoderne faciliteit die nieuwe productiemethoden met brandmachines en geavanceerde conserveringstechnieken omvatte. Dit zette Caffè Corsini op de kaart als een avant-gardistisch en toonaangevend bedrijf, geprezen om zijn onberispelijke organisatie en vernieuwingen.

Caffè Corsini was een van de oprichters van het São Café Consortium, een samenwerkingsverband van Italiaanse koffiebranders die hun krachten bundelden om samen het beste van hun productie te presenteren. São Café won aan populariteit in de jaren '80, mede dankzij de onvergetelijke reclamejingle.In de jaren '80 nam Silvano Corsini, de zoon van Corsino, het familiebedrijf over.