• Lorem ipsum

Café Intención koffiebonen kopen

Café Intención is eerlijke koffie en duurzaamheid staat bij ons centraal. Zo zorgen zij dat jouw koffie heerlijk èn eerlijk is. Koffiebonen aanbieding, koop 8 kilo en ontvang staffelkorting. Genieten van Intencion koffie begint hier.

Café intención Café Intención Crema Aromatico bonen 1kg
Café intención
Café Intención Crema Aromatico bonen 1kg
100% Arabica koffie, met twee keurmerken. Het Fairtrade keurmerk is het keurmerk voor eerlijke handel en het biologisch keurmerk voor biologische teelt. Een topkwaliteit koffie uit de hooglanden van Midden- en Zuid-Amerika.
€13,29
Café intención Café Intención Espresso Intensivo bonen 1kg
Café intención
Café Intención Espresso Intensivo bonen 1kg
Deze Espresso is een mooie mix met een pittig aroma. Ervaar de stevige body met een mooie crèmelaag van deze (h)eerlijke, donker gebrande koffiebonen. Een espresso melange van Café Intención Ecológico.
€13,29
Café Intención koffiebonen kopen

Café Intención: Fairtrade & biologisch gecertificeerd koffiegenot

Met zijn merk Intención richt Darboven zich op duurzame en eerlijke koffiekwaliteit: met Fairtrade koffie en -cacao die geproduceerd worden onder strikt gecontroleerde teeltomstandigheden met bijbehorende biologische certificering. Je kunt immers pas echt van het "bruine goud" genieten als de koffieboeren, die in de eerste plaats verantwoordelijk zijn voor de teelt en de oogst van de lekkere koffie- en cacaobonen, er eerlijk voor worden betaald, aldus Albert Darboven. Daarom zet zijn bedrijf zich al lang in voor de mensen uit de landen van herkomst van de koffie en hun niet altijd gemakkelijke levensomstandigheden. Toen de vereniging TransFair e.V. voor het eerst een Fairtrade certificering voor koffie mogelijk maakte, greep Albert Darboven onmiddellijk zijn kans. En zo bracht J.J. Darboven als pionier van zijn tijd al in 1993 de eerste Fairtrade koffie in de Duitse supermarkten - toen nog onder de naam "TransFair Kaffee", waaruit in 2004 het merk Café Intención is voortgekomen.

Groeigebieden van Café Intención
De ruwe bonen van Café Intención worden geteeld in Honduras en Peru. In het bijzonder gunstige klimaat van het hoogland van Honduras groeien de hoogwaardige Fairtrade en biologische koffiebonen van Café Intención bijzonder goed en alleen onder duurzame omstandigheden. In Honduras zijn er nu al 40 Fairtrade-gecertificeerde coöperaties met veel koffieboerderijen die samenwerken met Café Intención. In Peru werkt Café Intención sinds 2007 samen met de coöperatie "Central Fronteriza Del Norte De Cafetaleros" (CENFROCAFE). Dicht bij de grens met Ecuador wordt hier Fairtrade koffie verbouwd in biologische kwaliteit op hellingen die meer dan 1600 meter boven de zeespiegel liggen. De Fairtrade-opbrengsten worden gebruikt om onderwijs en opleiding voor koffieboeren te betalen en om te garanderen dat de kinderen in het gezin naar school kunnen gaan.

Adres van de fabrikant:

J.J. Darboven GmbH & Co. KG

Pinkertweg 13

22113 Hamburg