• Lorem ipsum

Fairtrade koffie kopen. Dit is koffie die is geproduceerd en verhandeld volgens de principes van eerlijke handel.

Het Fairtrade-certificeringsprogramma zorgt ervoor dat de koffieboeren een eerlijke prijs ontvangen voor hun producten, waardoor ze een leefbaar inkomen kunnen verdienen. Lees onderaan deze pagina verder.

Café intención Café Intención Crema Aromatico bonen 1kg
Café intención
Café Intención Crema Aromatico bonen 1kg
100% Arabica koffie, met twee keurmerken. Het Fairtrade keurmerk is het keurmerk voor eerlijke handel en het biologisch keurmerk voor biologische teelt. Een topkwaliteit koffie uit de hooglanden van Midden- en Zuid-Amerika.
€13,29
Café intención Café Intención Ecológico 36 pads
Café intención
Café Intención Ecológico 36 pads
Café Intención ecológico koffie pads; 36 Fairtrade koffiepads van Darboven. Eerlijk verhandelde koffie van biologische kwaliteit.
€4,99
Café intención Café Intención Aromatico gemalen 500 gram
Café intención
Café Intención Aromatico gemalen 500 gram
Cafe Intencion Aromatico Ecologico gemalen; is gemaakt van 100% Arabica-koffie gemaakt van pure, absoluut biologische bonen (EC biologisch certificaat). Geniet van de natuurlijke, volle, licht kruidige smaak van Café Intención Ecológico.
€6,59
Café intención Café Intención Espresso Intensivo bonen 1kg
Café intención
Café Intención Espresso Intensivo bonen 1kg
Deze Espresso is een mooie mix met een pittig aroma. Ervaar de stevige body met een mooie crèmelaag van deze (h)eerlijke, donker gebrande koffiebonen. Een espresso melange van Café Intención Ecológico.
€13,29
Moak Moak Morbido funk 10 cups
Moak
Moak Morbido funk 10 cups
De verzorging van een gezonde bodem en de selectie van verfijnde variëteiten maken van deze blend een koffie die wordt gekenmerkt door sterke aromatische tonen en geuren van hazelnoten en gebrande amandelen. Fluweelzachte body en onderscheidende smaak.
€2,29
Schirmer Schirmer Bio Espresso 1854 bonen 1kg
Schirmer
Schirmer Bio Espresso 1854 bonen 1kg
Schirmer Bio espresso 1854 biologische fairtrade koffiebonen; Uit de biologische landbouw komt deze uitstekende espresso, die in een speciaal proces zachtjes is geroosterd.
€12,69
Schirmer Schirmer Bio Cafe Creme 1854 bonen 1kg
Schirmer
Schirmer Bio Cafe Creme 1854 bonen 1kg
Schirmer Cafe Creme 1854 biologische fairtrade koffiebonen;
Deze duurzaam geteelde koffie uit Schirmer voldoet aan de biologische eisen, die streng worden gecontroleerd.
€12,69
Tiktak  Tiktak Organica Dark Roast koffiebonen 1 kg
Tiktak
Tiktak Organica Dark Roast koffiebonen 1 kg
Met Organica (biologische) Dark Roast kiest u voor een melange van kwaliteit Arabica en Robusta biologisch verbouwde koffiebonen uit verschillende landen, zoals Mexico, Peru en Tanzania. Het speciale karakter van deze melange herkent u aan het rijke aroma
€20,89
Fairtrade koffie kopen. Dit is koffie die is geproduceerd en verhandeld volgens de principes van eerlijke handel.

Het Fairtrade-certificeringsprogramma zorgt ervoor dat de koffieboeren een eerlijke prijs ontvangen voor hun producten, waardoor ze een leefbaar inkomen kunnen verdienen.

Hier zijn enkele redenen waarom je zou overwegen om Fairtrade koffie te kopen:

Eerlijke prijs voor boeren:
Fairtrade garandeert dat de koffieboeren een eerlijke prijs ontvangen voor hun koffiebonen, wat hen in staat stelt om hun levensonderhoud te verbeteren. Dit biedt hen economische stabiliteit en vermindert de afhankelijkheid van onstabiele marktkrachten.

Sociale impact:
Fair trade richt zich op het bevorderen van sociale ontwikkeling in koffieproducerende gemeenschappen. Door te kiezen voor Fair Trade koffie, draag je bij aan programma's die onderwijs, gezondheidszorg, toegang tot schoon water en andere sociale voorzieningen ondersteunen.

Milieuvriendelijkheid:
Fair trade-certificering legt ook de nadruk op milieuvriendelijke landbouwpraktijken. Veel Fair Trade-koffie wordt verbouwd volgens duurzame methoden die het milieu minder belasten, zoals biologische landbouw en agroforestry. Dit helpt bij het behoud van de biodiversiteit en de bescherming van het ecosysteem.

Verbod op kinderarbeid:
Fair trade normen verbieden expliciet het gebruik van kinderarbeid. Door Fair Trade koffie te kopen, draag je bij aan het creëren van kansen voor onderwijs en een betere toekomst voor kinderen in koffieproducerende regio's.

Kwaliteit en smaak:
Fair Trade koffie staat niet alleen bekend om zijn ethische aspecten, maar ook om zijn uitstekende kwaliteit en smaak. Veel Fair Trade koffieproducenten besteden veel aandacht aan het verbouwen, selecteren en roosteren van hoogwaardige koffiebonen, wat resulteert in een heerlijk kopje koffie.

Door Fair Trade koffie te kopen, draag je actief bij aan een rechtvaardigere en duurzamere koffie-industrie.

Het helpt koffieboeren en hun gemeenschappen om een beter leven op te bouwen, terwijl je tegelijkertijd kunt genieten van heerlijke koffie met een goed geweten.