• Lorem ipsum

Koop hier cafeïnevrije koffie. Ruime keuze in cafeïnevrije koffiebonen, gemalen, cups, pads, instant. Bestel direct online. Genieten van cafeïnevrije koffie begint hier.

-31%
Nescafé koffie  Nescafé Gold Cappuccino Cafeïnevrij sachets
Nescafé koffie
Nescafé Gold Cappuccino Cafeïnevrij sachets
Als je op zoek bent naar een Cappuccino zoals je die kent uit de koffiebar, maar dan zonder cafeïne en met het gemak van oploskoffie, is NESCAFÉ® GOLD Cappuccino Decaf de oplossing voor jou.
€3,69€2,55
Nescafé koffie  Nescafe Colombiaanse Cafeïnevrije Espresso 12x10 cups
Nescafé koffie
Nescafe Colombiaanse Cafeïnevrije Espresso 12x10 cups
Geschikt voor Nespresso machines behalve de Vertuo machines. Dankzij hun expertise selecteren de boeren alleen de beste koffiebonen, waardoor deze Arabica-melange het klassieke fruitige koffiekarakter van deze regio heeft weten te behouden zonder cafeïne
€29,58
Stukprijs: €2,47 /
Nescafé koffie  Nescafe Gold Decaf oploskoffie 200 gram
Nescafé koffie
Nescafe Gold Decaf oploskoffie 200 gram
NESCAFÉ GOLD Decaf is een premium cafeïnevrije koffiemelange. Deze NESCAFÉ GOLD heeft een zachte smaak en rijk aroma.NESCAFÉ GOLD oploskoffie. Bij deze Nescafé koffie hoeft u alleen 150ml heet water toe te voegen.
€10,99
Lavazza Lavazza Decaffeinato bonen 500 gram
Lavazza
Lavazza Decaffeinato bonen 500 gram
Cafeïnevrije bonen koffie. Een fijne en aromatische mix van zorgvuldig geselecteerde Arabica en Robusta koffiebonen, gekenmerkt door een zoet aroma van amandelen en melkchocolade met een vleugje gedroogd fruit.
€7,39
Melitta Melitta BellaCrema Decaffeinato bonen 1000 g
Melitta
Melitta BellaCrema Decaffeinato bonen 1000 g
Wilt u zonder cafeïne, maar zeker niet zonder goede koffie? Geen probleem met onze BellaCrema® Decaffeinato! Italiaanse koffiesmaak met een lichte zoetheid en fruitigheid, en dat alles zonder cafeïne.
€9,79
illy illy Decaf Decafeine bonen 250 gram
illy
illy Decaf Decafeine bonen 250 gram
illy cafeïnevrije koffiebonen; 100% Arabica bonen. De unieke illy blend behoudt zijn karakter en smaak, zelfs zonder cafeïne. Met een cafeïne inhoud van niet meer dan 0.1%. Geschikt voor Espresso en Cappuccino te maken.
€5,69
-36%
Nescafé koffie  Nescafe Colombiaanse Cafeïnevrije Espresso 10 cups
Nescafé koffie
Nescafe Colombiaanse Cafeïnevrije Espresso 10 cups
Dankzij hun expertise selecteren de boeren alleen de beste koffiebonen, waardoor deze Arabica-melange het klassieke fruitige koffiekarakter van deze regio heeft weten te behouden, ook zonder cafeïne.
€3,89€2,49
Segafredo  Segafredo Cafesenza koffiebonen cafeïnevrij 1 kg
Segafredo
Segafredo Cafesenza koffiebonen cafeïnevrij 1 kg
De beste kwaliteiten geteeld, geselecteerd en verbeterd met een natuurlijk decafeïnerings proces om alle aromatische eigenschappen van de koffie te behouden.
€21,49
Caffè Vergnano Vergnano Espresso Decaffeinato bonen 1 kg
Caffè Vergnano
Vergnano Espresso Decaffeinato bonen 1 kg
Caffè Vergnano gedecafeïneerde koffie heeft een rich en geurig karakter. De beste bonen uit Centraal- en Zuid-Amerika zijn voor de decafé blend van Vergnano gebruikt. Omdat het cafeïnegehalte zo laag is, ideaal voor te drinken in de avond.
€13,49
Dolce Gusto Dolce Gusto Lungo Cafeïnevrij 16 cups
Dolce Gusto
Dolce Gusto Lungo Cafeïnevrij 16 cups
Dolce Gusto Lungo Decaffeinato; een volle krachtige dark roast decaf koffie. Geniet van de rijke balans van geroosterde koffie aroma's met een hint van zoete rijpe bramen. Intensiteit 6
€4,99
Kimbo Kimbo Cafeïnevrije bonen 500 g
Kimbo
Kimbo Cafeïnevrije bonen 500 g
Deze koffie bevat dan wel geen cafeïne, maar u kunt er zeker van zijn dat het rijke aroma en de volle smaak van een klassieke Italiaanse espresso bewaard zijn gebleven. Kimbo Decaf - de perfecte combinatie van zoetheid en body
€7,49
Lavazza Lavazza DEK intenso cafeïnevrije gemalen koffie 250 g
Lavazza
Lavazza DEK intenso cafeïnevrije gemalen koffie 250 g
Cafeïnevrije gemalen koffie. Een volle en ronde mix van geselecteerde Arabica en Robusta koffiebonen, gekenmerkt door hints van kostbare houtsoorten en een karakteristieke karamel nasmaak. Ideaal voor wie houdt van een rijke koffie met een aanhoudend arom
€3,39
illy illy Decaf gemalen 250 gram
illy
illy Decaf gemalen 250 gram
Cafeïnegehalte niet hoger dan 0,1%. Vol aroma, noten van chocolade, geroosterd brood, honing en karamel. Rijke, fluweelzachte smaak en een tikkeltje bitterheid die na twee minuten verdwijnt.
€5,69
-8%
Lavazza Lavazza Decaffeinato gemalen 250 gram
Lavazza
Lavazza Decaffeinato gemalen 250 gram
Cafeïnevrije gemalen koffie. Een fijne en aromatische mix van zorgvuldig geselecteerde Arabica en Robusta koffiebonen, gekenmerkt door een zoet aroma van amandelen en melkchocolade met een vleugje gedroogd fruit.
€3,55€3,25
Barzini Barzini Cafeïnevrij espresso 22 cups
Barzini
Barzini Cafeïnevrij espresso 22 cups
Barzini Cafeïnevrij Espresso, Italian espresso koffiecups; Per zak 22 cups. Nespresso compatible koffiecups, niet geschikt voor Nespresso Vertuo.
€3,09
Dallmayr  Dallmayr Cafeïnevrije bonen 500 gram
Dallmayr
Dallmayr Cafeïnevrije bonen 500 gram
Cafeïnevrije koffiebonen; bestaan uit Arabica koffiebonen. Hierdoor is de koffie wat milder en ook maagvriendelijker.
€5,49
Idee Idee koffie Decafé gemalen 500 gram
Idee
Idee koffie Decafé gemalen 500 gram
is de koffie voor diegene die geen cafeïne kan verdragen, zonder dat de koffie ervaring hier aan onder doet. Dus maagvriendelijk zullen we maar zeggen.
€5,19
Segafredo  Segafredo Decacrem Cafeinevrij gemalen koffie 250 g
Segafredo
Segafredo Decacrem Cafeinevrij gemalen koffie 250 g
Segafredo Deca Crèm is een hoogwaardige, natuurlijk cafeïnevrije koffiemelange gemaakt van alleen de beste koffiesoorten. Het is gemaakt voor degenen die gevoelig zijn voor cafeïne, maar het plezier van goede, aromatische koffie niet willen opgeven.
€3,39
Schirmer Schirmer Cafeïnevrije bonen 1kg
Schirmer
Schirmer Cafeïnevrije bonen 1kg
Schirmer cafeïnevrije koffiebonen; 
Cafeïnevrije koffiebonen van het koffiehuis Schirmer uit Dortmund. Deze cafeïnevrije koffiebonen zijn samengesteld uit zowel Arabica als Robusta bonen.
€11,89
Segafredo  Segafredo Decafe cups voor Nespresso 10x
Segafredo
Segafredo Decafe cups voor Nespresso 10x
Een melange van Arabica en Robusta uit Zuid-Amerika, cafeïnevrij gemaakt op natuurlijke wijze. De Decaffeinato heeft een zoet smaak, met tonen van hazelnoot.
€3,15
Douwe Egberts Douwe Egberts Decafe maling 500 gram
Douwe Egberts
Douwe Egberts Decafe maling 500 gram
Douwe Egberts Décafé; gemalen koffie is het bekende en vertrouwde Aroma Rood. Met dezelfde prettige ronde smaak en dat bekende aroma, maar dan cafeïnevrij.
€8,99
Dallmayr  Dallmayr Cafeïnevrij gemalen 500 gram
Dallmayr
Dallmayr Cafeïnevrij gemalen 500 gram
100% cafeïnevrije Arabica Highland koffie. Met een vol aroma.
€5,49
Gimoka Gimoka Relax Cafeïnevrij gemalen koffie 250 g
Gimoka
Gimoka Relax Cafeïnevrij gemalen koffie 250 g
cafeïnevrije gemalen koffie Volle en rijke smaak van gemalen cafeïnevrije koffie. Een mengsel van cafeïnevrije koffie voor liefhebbers, voor wie cafeïne schadelijk kan zijn. Deze koffie heeft een licht zure smaak en een aangename, boeiende afdronk.
€2,99
Bristot Bristot Decaf bonen 500 g
Bristot
Bristot Decaf bonen 500 g
Deze cafeïnevrije koffiemelange met organische zuren accentueert chocoladesmaken en biedt Braziliaanse arabica-gewassen en biedt een smaakervaring met een volle smaak.
€6,95
Koop hier cafeïnevrije koffie. Ruime keuze in cafeïnevrije koffiebonen, gemalen, cups, pads, instant. Bestel direct online. Genieten van cafeïnevrije koffie begint hier.

Cafeïnevrije koffie kopen en geniet van de smaak zonder de Cafeïne

Cafeïnevrije koffie, ook bekend als decafé koffie, is een populaire keuze geworden voor koffieliefhebbers die willen genieten van de smaak van koffie zonder de stimulerende effecten van cafeïne. Of je nu gevoelig bent voor cafeïne, het wilt vermijden of gewoon 's avonds een kopje koffie wilt drinken zonder je slaap te verstoren, cafeïnevrije koffie biedt een geweldig alternatief. In dit artikel zullen we dieper ingaan op cafeïnevrije koffie, hoe het wordt geproduceerd en waarom het een heerlijke optie is voor koffiegenieters.

Cafeïne is een natuurlijk voorkomende stof die voornamelijk wordt aangetroffen in koffiebonen, theebladeren en cacaobonen. Het staat bekend om zijn stimulerende effecten, die de alertheid kunnen verhogen en vermoeidheid kunnen verminderen. Sommige mensen ervaren echter bijwerkingen zoals nervositeit, slaapproblemen of maagklachten na het consumeren van cafeïne. Voor hen kan cafeïnevrije koffie een geweldige optie zijn.

Koffiezone biedt u talloze cafeïnevrije koffie aan van verschillende merken. 

Maar hoe wordt cafeïnevrije koffie gemaakt?

Het cafeïnevrij maken van koffie omvat het verwijderen van de cafeïne uit de koffiebonen, terwijl de smaak en aroma behouden blijven. Er zijn verschillende methoden die worden gebruikt om cafeïne uit koffiebonen te extraheren, waarvan de meest voorkomende de oplosmiddelmethode, decafeïne-extractie met water en de koolstoffiltermethode zijn.

Bij de oplosmiddelmethode worden de koffiebonen eerst gestoomd en daarna worden ze gewassen in een oplosmiddel dat de cafeïne verwijdert. Het oplosmiddel wordt vervolgens verwijderd en de koffiebonen worden opnieuw gestoomd om eventuele resten van het oplosmiddel te verwijderen. De decafeïne-extractiemethode met water maakt gebruik van water en damp om de cafeïne uit de bonen te halen. Ten slotte wordt bij de koolstoffiltermethode de cafeïne uit de koffiebonen verwijderd door ze door een actieve koolstoffilter te laten passeren.

Het resultaat van deze methoden is cafeïnevrije koffie met een smaak die vergelijkbaar is met gewone koffie, zij het met een iets mildere smaak. Veel mensen kunnen het verschil tussen cafeïnevrije koffie en gewone koffie nauwelijks proeven. Het is belangrijk op te merken dat cafeïnevrije koffie niet helemaal vrij is van cafeïne. Er kunnen nog steeds kleine hoeveelheden cafeïne aanwezig zijn, maar het gehalte is aanzienlijk lager dan bij gewone koffie.

Cafeïnevrije koffie is verkrijgbaar in verschillende variëteiten.

Waaronder cafeïnevrije espresso, filterkoffie, oploskoffie en zelfs cafeïnevrije koffiepads voor koffiemachines. Dit betekent dat je kunt genieten van je favoriete koffiedrank zonder je zorgen te hoeven maken over de effecten van cafeïne.

Is cafeïnevrije koffie gezond?

Over het algemeen wordt cafeïnevrije koffie als veilig en gezond beschouwd, maar het is belangrijk om te weten dat de gezondheidseffecten van koffie afhankelijk zijn van verschillende factoren.

Hier zijn enkele punten om te overwegen:

Antioxidanten: Koffie, inclusief cafeïnevrije koffie, bevat antioxidanten die kunnen bijdragen aan een gezond dieet. Antioxidanten helpen het lichaam beschermen tegen schade door vrije radicalen.
Mogelijke voordelen: Onderzoeken hebben aangetoond dat matige koffieconsumptie in verband kan worden gebracht met verschillende gezondheidsvoordelen, zoals een verminderd risico op bepaalde ziekten, waaronder type 2 diabetes, leverziekte en bepaalde vormen van kanker. Deze voordelen zijn echter niet uitsluitend toe te schrijven aan cafeïnevrije koffie.
Andere stoffen: Koffie bevat ook andere stoffen dan cafeïne, zoals chlorogeenzuren, die van nature voorkomen in koffiebonen. Deze stoffen kunnen een rol spelen bij de gezondheidseffecten van koffie, ongeacht het cafeïnegehalte.
Individuele gevoeligheid: Hoewel cafeïnevrije koffie geen cafeïne bevat, kunnen andere stoffen in koffie nog steeds invloed hebben op individuen. Sommige mensen kunnen gevoelig zijn voor andere verbindingen in koffie en ervaren bijwerkingen zoals maagklachten of gastro-intestinale problemen.

Koffie drinken tijdens zwangerschap?

Het consumeren van koffie tijdens de zwangerschap is een veelbesproken onderwerp. Overmatige cafeïne-inname tijdens de zwangerschap kan potentiële risico's met zich meebrengen. Daarom is het belangrijk om voorzichtig te zijn met je cafeïne-inname tijdens deze periode. Hier zijn enkele belangrijke punten om te overwegen:

Beperk de cafeïne-inname: Veel gezondheidsorganisaties, waaronder het American College of Obstetricians and Gynecologists, raden aan om de cafeïne-inname tijdens de zwangerschap te beperken tot minder dan 200 milligram per dag (ongeveer één tot twee kopjes koffie). Houd er rekening mee dat cafeïne ook in andere voedingsmiddelen en dranken aanwezig is, zoals thee, frisdrank en chocolade.

Risico op miskramen: Er zijn studies geweest die een verband suggereren tussen een hoge inname van cafeïne en een verhoogd risico op miskramen. Hoewel de bevindingen niet eenduidig zijn, wordt vaak geadviseerd om de inname van cafeïne te beperken om mogelijke risico's te verminderen.

Verhoogd risico op vroeggeboorte: Een hoge inname van cafeïne tijdens de zwangerschap is in verband gebracht met een verhoogd risico op vroeggeboorte. Het is daarom belangrijk om voorzichtig te zijn en de cafeïne-inname te beperken.

Individuele gevoeligheid: Iedere persoon kan anders reageren op cafeïne. Sommige vrouwen kunnen gevoeliger zijn voor de effecten van cafeïne tijdens de zwangerschap dan anderen. Het is belangrijk om naar je eigen lichaam te luisteren en eventuele negatieve effecten te bespreken met je arts.

Het is altijd verstandig om met je verloskundige, gynaecoloog of gezondheidsdeskundige te praten over je specifieke situatie en hun aanbevelingen op te volgen. Ze kunnen je adviseren over de meest geschikte cafeïne-inname tijdens de zwangerschap, rekening houdend met je individuele gezondheid en eventuele risico's.